Ciudad Rodrigo

Of   Ciudad   Rodrigo    de   mooiste    stad     van   Spanje   is ,   durf  ik  niet te zeggen. Ciudad   Rodrigo    heeft   wel   mijn  hart   veroverd   vanaf    mijn    eerste   bezoek   aan   de  stad.  Ciudad   Rodrigo   is   een  schilderachtig  kunstwerk.   De   stadsmuren  zijn  2250 m   lang  en   13 m hoog.  Het  historische  centrum  kun  je  allen  via  de stadspoort  bereiken.  Tussen  12 uur  ´smiddags  en 15  uur   zijn de meeste winkels gesloten  in  de  stad.   Maar  een  drankje  doen  of  een  ijsje  eten  is  altijd  mogelijk.  Ciudad   Rodrigo   werd  niet  altijd  Ciudad   Rodrigo  genoemd.  Vroeger  werd   de  stad  ´Mirobriga´ genoemd.   We  hebben   ongeveer  3  uur   in  de   stad  gelopen   en het is absoluut  de  moeite  waard.  Op  de  een  of andere  manier moest ik  steeds denken  aan ( Dubrovnikterwijl  ik  in  Ciudad Rodrigo liep. De steden vertonen een aantal  vergelijkingen.  Onder   andere  de  stadsmuren  en  de  smalle  en   geplavuisde  straten.

salamanca (2)

salamanca

Categorieën:Spanje

Tagged as: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s