Zo….verdwijnt de zon in Zadar

zadar (9)Een  rondje  lopen  in  het historisch  stadscentrum   van  Zadar  is  al  een  prachtige   ervaring.  De   stad   heeft  heel   veel   mooi   historisch  bouwwerk.    Maar  wacht  heel  even   tot  je   terechtkomt  op   de   zuidelijke  kade   van   de    stad.  Dan    sta    je  pas echt  versteld   van  de   schoonheid    van    de    stad.  Van  uit   de  zuidelijke   kade  heb  je  een prachtig uitzicht  op  de  eilanden. Daarnaast  word  je op   de  zuidelijke  kade   van de stad   getrakteerd   live  en   gratis   op   een  bijzonder   concert van  de Adriatische    Zee.  Het orgel   wordt  “bespeeld”  door  de   zee  zelf.  Dat  is  absoluut niet alles!  want   Zadar    heeft  de   mooiste  zonsondergang    ter   wereld   zegt   Alfred Hitchcock. Alfred  Hitchcock is een van de beste  filmregisseurs  ooit.  De  zonsondergang  trekt  veel  kijkers. Wij   zijn  er  per   ongeluk   terecht   gekomen op  de  zuidelijke   kade, toen   bleek   dat  er  veel  mensen  speciaal    voor    zonsondergang  naar Zadar  toe  komen 🙂  De zonsondergang   in combinatie  met  live  concert  van   de   Adriatische   Zee   was   een  magisch  moment  om  nooit  te vergeten   en  absoluut  een hoogtepunt   van  ons   bezoek aan  Zadar. Ook  wel grappig  om  te  weten:  Zadar   wordt    in    het  Italiaans  “Zara”   genoemd.  Ik   moet   gelijk  denken  aan  de  Spaanse    kledingketen   in  Nederland  “Zara”   🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s