Hier worden de Stoffelijke resten van Sint Nicolaas bewaard

Bari (3)Tijdens  onze   stedentrip    door    Italië,   zijn  we   terecht   gekomen   in   Bari.  Door  de   ligging     van    de   stad  aan   het   zuidelijke  deel  van  de   Adriatische   Zee,  is    Bari absoluut  geschikt  voor  strandvakantie.  Het  eerst    wat   ons  opvalt   is   de prachtige   Basiliek  van Sint–Nicolaas.  De  Soffelijke   resten   van   Sint   Nicolaas  worden    bewaard   in   de  crypte   van  Sint–Nicolaasbasiliek.  De   Heilige  Nicolaas   wordt  in   Bari    beschouwd   als   beschermer   van   de   stad.   Het  historische stadcentrum    ” Città Vecchia”     vond     ik    toch    het    mooiste.  Het  historische   stadcentrum   heeft    veel     smalle      straatjes,  waardoor   je   soms   de beginpunt    lastig    kunt    terug   vinden.  Ook   verdwalen   heeft   zijn   voordelen    in  deze   mooie    stad.  Door    eindeloos   te   verdwalen  door de straatjes  waarbij    je   bij  iedere  hoek   toch    weer  nieuwsgierig wordt naar  wat er achter schuilt,    ontdek    je    veel   meer😊

Bari (4)

Categorieën:Italië

Tagged as: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s